Vilken härlig man!

Han ser bara så lycklig ut där han går runt att man inte kan låta bli att bli glad själv. Åh han är så underbar! När jag gifter mig ska jag ha med den här låten, no doubt!

Chocolate fudge brownie!

Jag bryr mig inte om det är tjockt, det är gott! Sen så är det min sista B&J för iår!

SnöSnöSnö.

Nu var det ett tag sen jag bloggade, men har faktiskt inte så mycket att skriva om.. Inatt snöade det ju som sagt efter några veckors töande så då gick jag och frida ut och fotade en snabbis sådär vid 2 tiden på natten. Vi försökte ta några hoppbilder, men det gick inte speciellt bra det hihih. Men här är några av bilderna från igår natt.

Kladdkaka i lokalen med Frida och frida + ...

mms_img11696 (MMS)

Kladdkaka i lokalen med Frida och frida + Harry potter på tv = Nice!

Julafton.

God jul alla där ute!
nu börjar jag känna lite av julkänslan då jag åt julgröt till frukost och har öppnat några morgonpaket!
jag fick t.ex ett "manicure set" vilket är galet nice!
Nu ska jag börjar fixa mig lite så jag skriver någon gång senare!:)

Uppesittarkväll!

Mamma och pappa sitter inne i vardagsrummet och spelar bingo. Det är ända gången på året som vi i våran familj gör det.
Imrgon vid typ halv tre så går jag till frida och vi ska se på kalle anka och byta julklappar efter det går jag till min farmor och firar kvällen ut med familjen. Förstår fortfarande inte att det är julafton imorgon, helt otroligt!
Kanske inte direkt jätte vacker bild men skitsamma. Fixade lita naglar idag!

Dan före dan före dopparedan!

2 dagar kvar till jul. inte ens det, utan en dag och en halvtimme tills julafton. Det är helt sick!
Imorgon drar jag på stan ett tag och köper saker till frida, ska även träffa linnéa en snabbis och byta julklappar med henne! Hoppas verkligen att hon kommer gilla det hon får! men det borde hon väl ändå göra?:]
Nu funderar jag på att byta om och krypa ner i sängen eftersom jag nästan sover redan haha. Godnatt, jag hör av mig imorgon någon gång!
Ett av dagens inköp! En vit blomma att ha i håret.

LOVET ÄR HÄR!

Idag fick jag det efterlängtade jullovet! Vid tolvriden när allt var slut så gick jag med Ida ner på stan där vi skilldes åt, träffade rebecca och frida, Sen gick jag och frida och köpta de resterande julklapparna! Det ända jag har kvar nu är Fridas födelsedags presenter. Men vet typ vad jag ska köpa till henne!
Ikväll far jag förbi hos Ida och ska lyssna på "mord i radio arvet" börjar klockan 21.00 i P4 så lyssna ni också om ni vill!

Jul snart.

Vet ni vad? Imorgon får jag jullov. Det är helt galet va fort det har gått! nyss låg ju jag och frida ute på gården och solade mitt i juli.
Börjar inte förens 10.20 imorgon och slutar cirkus 12 vilket är riktigt nice! efter skolan drar jag och frida ner på stan och ska handla julklappar eftersom jag har typ jätte många kvar att köpa... Men det fixar jag nog imorgon!

i mikron.

ja, jag och min far var lite påhittiga nyss och ställde in ett ljus i mikron. vi tänkte smälta det (nähe?) för att kunna stoppa ner ett värmeljus i mitten. just nu står det smälta ljuset i kylen och svalkas. Men det var en lite rolig idé min far fick!

You spin me around.

Känner verkligen att bloggningen inte varit på topp de senaste dagarna.... Men idag så var det julgård på midgård vilket var galet nice! Sen var det bara ham och plugga en scen som jag ska kunna tills imorgon vilket också okmemr vara galet nice!
Imorgon kommer det förmodligen inte bli speciellt mycket bloggning heller eftersom jag ska med frida på stan direkt efter skolan, men sen på torsdag får vi jullov och då blir det förhoppningsvis mycket mer bloggande!
JAG VILL HA MER SNÖ!!!!

She's an angel working on god's train.

Sitter i teaterkorridoren med Ida och Amanda. Egentligen så ska vi läsa något papper men det går inte speciellt bra så vi sitter och lyssnar på musik i hötalare och bara har det trevligt istället.
Arkivbild. inge smink.

Myspys hemma.

Förutom den delan att min bror har massa kompisar här och dom sitter inne i hans rum och spelar något spel men ljudet på max så har det varit en rätt så lugn kväll här hemma hos mig.
Nu ska jag sätta mig i vardasrummet med mitt täcke och se i taket lyser stjärnorna.

måleri,målera.

Ni kanske har sett att bloggen legat lite nere idag. Men har suttit och målat hela dagen så är typ alldeles färgig. men det var kul!
Nu, klockan halv 8 så har jag inte den blekaste om vad jag kan göra resten av kvällen. blir nog att se någon film. Såg börjarn av terminator igår men min bror men orkade inte se hela, så kanske ser den. Vi får se. skriver någon gång senare.
Ja..... jag är konstig....

Drick ett glas vatten.

När jag var liten och fick ont i magen/handen/huvudet eller någon annan stans så gick man ju självklart till sin moder och vill få tröst. Men gissa vad min mor gjorde när jag kom med mina beklagelser? Jo hon svarade att jag skulle gå och dricak ett glas vatten. Även då jag vrickat foten eller fått ett skrubbsår osv. Men vet ni vad? Det hjälpte faktiskt. Tror det var lite spykiskt, att man tänkte att det skulle göra det bättre så då blev det som så.
Jag, min mor och min far satt alldels nyss och kollade på tv och gissa vad? jo, det hände precis samma sak! ett barn mådde dåligt så då skulle han gå och dricka vatten! det blev lite déjà vu känsla över det hela!
We♥it

Juldesign.

Kände att det börjar närma sig jul nu så då tyckte jag att jag kunde göra min blogg lite juligare. Och gladare så att säga! Om ni inte kan se ändrigen så testa trycka på F5 några gånger tills det syns.
Annars så kan jag ju bara upplysa er ( som om ni inte redan vet det...) om att det är fredag idag! Nice! men har inget inplanerat. Har inte hört något från frida eller någon annan för den delen heller ( ;o )
Men nu ska jag nog ta tag i mitt liv. eller ja, göra något vettigt. Har suttit med min header sen kanske kl 5? skriver kanske någon gån senare.

hihihihi jag vann!

Tänkte bara skriva och säga att jag vann vadslagningen!
Kändes väldigt fel när jag kom in på lektionen sen och började prata svenska. Behövde koncentrera mig för att få ingång det svenska språket igen. Lite småkul sådär.
JAG ÄR VRÅLHUNGRIG!

English.

I've made a bet with Linnea in my class that i'm not going to talk swedish until my next class begins. It's actually pretty hard. She's doing like everything to make me talk some swedish so she's going to get 15:- from me. We were actually one more but she lost like five seconds after we made the bet.

Julklapp!

Just nu så sitter jag och håller på med en julklapp till en viss person. Hoppas på att det blir nice. 
Men ska fortsätta med det lite till sen ska jag nog hoppa in i duschen. Det kändes som en bra plan!

Café station.

Var och fikade med mina två underbarabröder på Café sataion efter skolan idag. Vi julhandlade även några få saker. Det var faktist galet nice kan jag lova!
Ni får ursäkta bilden men glömde kameran hemma så fick fota med mobilen istället.

matteprovet!

Äntligen är jag klar med alla proven innan jullovet. Så underbart skönt! Mettprovet gick väl helt okej. Synd bara att jag kanske missar när vi får tillbaka proven på tisdag då jag ska fara iväg på en liten sak (vilket är nice, inte det med att jag missar provet men det andra).

staying alive.

Har precis gjort bort historiaprovet och nu taggar vi matteprov om typ 30 minuter. Historiaprovet gick för övrigt åt skogen. Klarade nog kryssfrågorna men skrivfrågan är helt klart underkänd. Nu ska jag ladda upp min mattehjärna hahaha. skriver nog senare ikväll!

JASKDSNKMDSSDLAS......

Det här historiaprovet tar musten ur mig.... Det är verkligen alldeles för mycket för lilla mig. Snart kommer jag nog brista ut i tårar... skulle inte förvåna mig...
Men jag borde verkligen plugga nu istället för att sitta vid datorn/internet och bara dra ut på tiden.
Jag skriver imorgon. Om jag överlever......

Frågetecken.

Är äntligen  klar med matten, vilket betyder att jag bara har historian kvar. Behöver inte göra allt idag heller då jag har en lektion imorgon och även då jag kommer hem på mig att träna, och nu är det väl mest bara att trycka in massa sidor med text.
Så känner då jag mig just nu. Som ett ända stort frågetecken...

13 december.

Bloggen har halkat på sidan lite nu de senaste dagarna. Och det tycker jag är ganska trist. Men har både matte och historiaprov på torsdags som jag inte förstår en susning av....
För övrigt så är det lucia idag och vi hade nog det finaste luciatåget jag varit på, i skolan idag. Synd bara att det var så många som höll på att svimma, men dom löste det fint ändå så.
Nu bör jag verkligen sätta mig och plugga vilket jag skutit upp i alldels för många dagar.

Julkonsert.

Ikväll gjorde jag något som jag absolut inte brukar göra. Jag var nämligen i kyrkan och lyssnade på en julkonsert. Det var faktiskt riktigt mysigt och de som sjöng var faktiskt galet duktiga!

Dag 30 - En låt jag kan hela texten på utantill.

Självklart finns det många låtar som jag kan hela texterna till. Men den som jag senast lärde mig måste nog vara Titanium med David Guetta.

målamålamåla

Sitter och leker lite med akvarellsakerna jag fick av mina bröder, men det går inte speciellt bra haha.
Har försökt mig på ett ansikte och nu har pappret börjat gå sönder eftersom jag använder så mycket vatten...... Vi får se hur resultatet av bilden blir sen haha. Men om typ en timme kommer min farbror hit för att gratta mig typ och har inte hunnit städa till något i mitt rum än (panik!!) så får sätta igång med det nu!
En liten snöbild från i fredags.

Lakritsknäck!

Idag bestämde sig min kära mor för att att ställa sig och göra knäck, och nu ochså något annorlunda. Inget vi brukar ha kan jag då säga. Alltså lakritsknäck! Det var lite anorlunda i våran familj, men eftersom vi alla gillar lakrits så blev det en succé! Fast min far är inte så förtjust i i lakrits men han åt ändå och var nöjd.
Dom är faligt goda kan jag lova!

Presenter!

Det här är då mina födelsagdaspresenter.
Ett spel. - Av mamma och pappa typ.
Smink - Av mamma och pappa.
En tavla med änglar - Av farmor.
En äglakappsylöppnare typ(?) - Av farmor
Akvarellpapper. 3 storlekar - Av Mina börder.
Dsch gel, och en bodybutter typl. - Av Frida.
Akvarellpennor. - Av mina bröder.
En akvarellpensel som man använder för att göra det man gjort med pennorna suddigare. - Av mina bröder
En Nallebrörn som det står "Världens bästa kompis på". - Av världens bästa Frida.
Örhängen - Av Ida.

In a big world.

måste faktiskt säga att ajg är för trött för att börja redigera bilderna just nu.. Så det får jag göra imorgon istället. Då är det lördag. Vad ska man göra då? Vi får helt enkelt se vars dagen för oss!
Våran pannkakstårta från i måndags, Galet god den var kan jag lova!

Vad är det för dag idag?

JO, det är min  födelsedag!
Imorse låg jag (som vanligt på min födelsedag) vaken och väntade på att min familj skulle komma in i mitt rum sjungandes. Fick tre saker imorse men ska få mer sen av massa andra människor! Nice!
Kan lägga in bilder på det jag får under dagen ikväll någon gång.
Nu sitter jag i alla fall på skolan och väntar på att dagens första och sista lektion ska börja. Sen blir det hem och PLUGGA. TTYL♥
Arkivbild.

Snart är det jag som är kung.

Tänkte faktiskt att ajg skulle lägga mig och sova nu.
Imorgon = fredag = slutartidigt + fyller år + HELG = AWESOME!
Men det blir nice imorgon, har baraen letion och den börjar 9.35 och slutar 10.40 så då blir det att fara hem och handa lite saker till våran middag och även plugga historia till provet på torsdag nästa vecka. (ja, jag börjar plugga nu, men vill inte faila på det här provet hihihi) 

I'm sorry, running away like this.

Sitter i ett grupprum i skolbibblan med Ida och Amanda, Vi ska egentligen plugga till nästa veckas prov. Men vi förstår inte så mycket (hihihii) så vi sitter mest och flummar.
ÄR galet hungrig då jag knappt åt någon frukost idag heller... Så längtar tills det blir lunch, eller ja.... kanske inte sådär jätte mycket ändå..
Men nu ska vi diskutera frågorna så skriver senare.

Do it like a dude.

Nu ska jag faktiskt stänga av datorn och läsa en stund. Torsdag imorgon men andra ord teater, det blir niiiice! men en tråkig sag är att Ellen i min teatergrupp ska sluta så imorgon är henens sista dag. det kändes lite sad sådär... Men liver rullar ju vidare som man säger så vi andra i gruppen är ju kvar!
Men nu ska jag ta min bok och förtsätta läsningen. Skriver imorgon igen!

Take it or leave it.

Vi sak snart gå och fira min farmor eftersom hon fyller år idag. lite kul att min min familj så har vi födelsedagar 5,7,9 december, lite kul så vi har en vecka full proppad med firande!
Men jag är galet trött så kommer nog fara hem rätt så tidigt för att sova!

That's the way i like it.

Tänkte bara visa en/två bilder på en underbar kofta som min mormor gjorde till min mamma innan jag föddes. Den är otroligt härlig! Det ändå dåliga med den är att man inte kan ha en jacka på den men det spelar ingen roll!

När vi växte upp.

Haha kände vilket bra inlägg jag skrev innan, men dom sa att vi fick gå in i salen så då blev jag jätte stressad hihih.
Men nu är jag hemma, Äter pepparkaror och dricker chailatte!
Castingen gick väl helt okej. Stack nog inte ut så mycket så tror inte jag kommer få någon stor roll... men kanske statist eller så. men nu ska jag fika och se klart ett avsnitt av Beverly Hills 90210 sen typ lägga mig och läsa en stund.
vi ses imorgon♥
Helt oredigerad och flummade bild från igårmorse.

casting!

Nu är jag tillbaka i skolan eftersom jag ska på casting. hejdå.

Dag 29 - Dagens klädval

Så har jag sett ut idag! Eller ja, hade flätor tidigare:]

I am stronger!

Fick hem en bok av min fader idag som jag har gått och väntat på jätte länge! Så nu ska jag lägga mig och läsa en stund sen tänkte jag sova. 
Förlåt för den låga uppdateringen idag förresten. Blir bättre imorgon tror jag. Godnatt♥

But all your bullets ricochet.

Nu ska jag sova. Imrogon är det måndag = skola.. Och min storbror fyller år så det blir nice!
Fast som vanligt kommer jag säkert fastna vid datorn typ en timme till eller så... Men godnatt. Skriver imorgon♥

En novell till skolan.

Natten jag helst vill glömma.
Det ser ut precis som vanligt i den lilla lägenheten på andra våningen när jag kommer hem.
Alkoholstanken slår emot mig direkt när jag öppnar dörren. Spritflaskorna står överallt i
köket och några även i hallen.
Klockan ovanför köksbordet är 01.39. Det verkar inte som om han är hemma än. Han har väl
gått ut med några kompisar på krogen eller så. Jag låser dörren och tar av mig ytterkläderna.
Inne i vardagsrummet är det värre än vanligt. Det ser ut som om det har varit ett slagsmål.
Soffan har flyttats till nästan andra sidan rummet. Det ligger massor av trasigt glas över
golvet.
Jag visste att det var det här som skulle möta mig då jag hade flytt till en fest med några
kompisar tidigare den kvällen.
Det hade funnits sprit även på min fest, men jag drack inte mer än något glas och är helt klar
i huvudet.
Det skulle jag nog inte kunna säga om pappa med tanke på hur hela lägenheten ser ut.
Jag sätter upp mitt hår i en slarvig knut och byter tightsen till mjukisbyxor. Dags att städa
efter fadern.
Sopen står inne i städskåpet i hallen där det även finns en dammsugare, dammvippa, stora
svarta sopsäckar och massor av rengöringsmedel.
Dammsuga får jag göra imorgon då klockan nästan är 2 på morgonen och de andra i
trapphuset förmodligen ligger och sover.
Jag sopar upp alla glasbitarna och slänger ner dem i en av sopsäckarna, sen går jag runt i
lägenheten och tar alla andra flaskor och lägger i samma påse. Sopsäcken knyter jag ihop och
ställer vid dörren. Den tar jag ut i soprummet när jag är klar.
Jag torkar upp allt blod från vitrinskåpet i vardagsrummet och all spilld sprit från golvet och
diskbänken.
Det är alldeles kolsvart ute och nästan alla gatlampor är trasiga. Men jag har bott här i hela
mitt liv så jag kan vägen till soprummet som min egen handflata.
Jag är snabbt uppe i lägenheten igen. När jag stänger dörren bakom mig ser jag till att låsa
dörren. Mitt rum finns det inte speciellt mycket, En säng, en garderob med dubbeldörrar,
ett skrivbord och en stol.
Jag öppnar garderobsdörren och plockar fram den blå/vitrutiga pyjamasen. En militärgrön
campingryggsäck från förra sommaren faller ner från den översta hyllan. Jag plockar upp den
och lägger in den i garderoben igen.
Klockan börjar närma sig 3 och pappa har fortfarande inte kommit hem. Jag kollar på min
mobil för att se om han har ringt. Men nej. Inget sms, inget missat samtal. Jag går in på
kontakter och söker upp hans nummer. Signal efter signal hörs i mobilen. Inget svar.
Han kommer nog snart. Tänker jag och går och lägger mig i sängen. Jag kan inte somna. Men
tillslut måste jag ha slumrat till då jag vaknar av att dörren smälls igen.
”EMMA!!” Han är full. Han ramlar på orden. Stegen som närmar sig mitt rum är tunga.
Jag ligger med ryggen mot dörren och blundar. Hoppas att han inte ska höra mig. Men sen så
står han bakom mig. Jag hör de tunga andetagen och känner stanken a v alkohol som sprider
sig i rummet. Hela min kropp är spänd och beredd inför slagen som jag vet kommer komma.
Han sliter av mig täcket och drar upp mig i sittställning. Han håller i min krage och hans
ansikte är bara några centimeter ifrån mitt.
”Varför svarade du inte när jag ropade!?” Jag försöker dra bak ansiktet. Bort från den
förfärliga andedräkten. Men jag sitter redan med huvudet tryckt mot väggen.
”Jag sov…” Jag stammar fram orden och tittar upp i taket.
”Jaha och det ska jag tro på? Va!?”
Det första slaget träffar mig över käken. Huvudet vrids åt vänster då han slagit från höger.
Jag försöker se så likgiltig ut som jag kan, men det bränner över vänster käke. Fler slag i
ansiktet. Jag blundar hårt och tänker på annat för att försöka att inte tänka på smärtan som
sprids över ansiktet. Han slänger ner mig från sängen, ner på golvet. Han sparkar mig hårt i
magen och ansiktet.
Jag springer upp från golvet så fort han tar en paus från slagen och sparkarna. Jag springer
ut genom dörren och in i köket. Han fumlar efter mig. Jag springer och ställer mig på andra
sidan det runda matbordet.
Han kommer in i köket och tittar sig runt i rummet. Det står en halvfull spritflaska på
diskbänken precis vid dörren. Han plockar upp den i höger hand. Tar en slurk sen tittar han
på mig och sen på flaskan.
Paniken stiger i kroppen. Han försöker gå runt bordet men jag går åt andra hållet. Vi springer
fram och tillbaka några gånger. Men då ser jag min chans att springa förbi och ta mig ut ur
köket. Jag är nära dörren men då känner jag smärtan i ryggen och hör när glassplittret når
marken. Inne i mitt rum drar jag skrivbordet i vägen för dörren och lägger några böcker upp
till handtaget så att det inte går att öppna.
Han står utanför och bankar på dörren. Jag sätter mig på sängen och låter tårarna får rulla
nerför mitt ansikte.
Väskan!
Jag plockar fram campingväskan ur garderoben och sliter ut alla möjliga kläder och slänger
ner dem i väskan. Det är några meter ner till marken. Men trädet är bara några meter ifrån
fönsterkarmen. Jag öppnar fönstret på vid gavel, tittar bak mot dörren sen slänger jag mig
ut mot trädet med väskan över axeln.
Linas ögon är det första jag ser. Den safirblåa färgen lyser i ljuset från solen utanför fönstret
som sipprar in genom persiennen.
”Hur mår du?” frågar hon.
Jag stäcker på mig för att känna om något är brutet men allt verkar helt.
”Jag lever.” viskar jag fram.
Det ömmar i hela ryggen när jag vänder mig och tittar upp i taket. Jag känner att jag har
ett bandage lindat över skuldrorna och en bit ner på ryggen. Väskan ligger precis nedanför
sängen tillsammans med min pyjamas som ser alladels genomblöt ut. Jag sätter mig upp och
tittar ner på den stora t-shirten som jag har på mig. Egentligen är den pappas men jag fick
den för några år sen för att ha som nattskjorta.
Det knackar på dörren och Klara, Linas mamma kikar in.
”God morgon flickor.” Hon kommer in och sätter sig vid sängkanten bredvid mig. Hennes
ögon granskar mitt ansikte och hon skakar på huvudet.
”Emma… Det är en polis som sitter i köket och väntar på att få prata med dig. Hon skulle
behöva veta din sida av historian då jag bara har kunnat berätta det jag vet.”
Jag nickar långsamt och ställer mig upp går bort till min väska och plockar fram ett par jeans
och en tröja. Sen sätter jag upp håret i en hög hästsvans och går mot köket.
Allt kommer bli annorlunda nu. Det kommer bTÄn
Tänkte att jag skulle lägga upp en novell som jag skrivit som jag ska skicka in till skolan inatt. skulle bli väldigt glad om jag kunde få respons på den och se vad ni tycker. tack på förhand!

Natten jag helst ville glömma.
Det ser ut precis som vanligt i den lilla lägenheten på andra våningen när jag kommer hem.
Alkoholstanken slår emot mig direkt när jag öppnar dörren. Spritflaskorna står överallt i köket och några även i hallen.
Klockan ovanför köksbordet visar 01.39. Det verkar inte som om han är hemma än. Han har väl gått ut med några kompisar på krogen eller så. Jag låser dörren och tar av mig ytterkläderna.
Inne i vardagsrummet är det värre än vanligt. Det ser ut som om det har varit ett slagsmål. Soffan har flyttats till nästan andra sidan rummet. Det ligger massor av trasigt glas över golvet. Jag visste att det var det här som skulle möta mig då jag hade flytt till en fest med några kompisar tidigare den kvällen. Det hade funnits sprit även på min fest, men jag drack inte mer än något glas och är helt klar i huvudet.
Det skulle jag nog inte kunna säga om pappa med tanke på hur hela lägenheten ser ut.
Jag sätter upp mitt hår i en slarvig knut och byter tightsen till mjukisbyxor. Dags att städa efter fadern.
Sopen står inne i städskåpet i hallen där det även finns en dammsugare, dammvippa, stora svarta sopsäckar och massor av rengöringsmedel. Dammsuga får jag göra imorgon då klockan nästan är 2 på morgonen och de andra i
trapphuset förmodligen ligger och sover. Jag sopar upp alla glasbitarna och slänger ner dem i en av sopsäckarna, sen går jag runt i lägenheten och tar alla andra flaskor och lägger i samma påse. Sopsäcken knyter jag ihop och
ställer vid dörren. Den tar jag ut i soprummet när jag är klar. Jag torkar upp allt blod från vitrinskåpet vardagsrummet och all spilld sprit från golvet och diskbänken.
Det är alldeles kolsvart ute och nästan alla gatlampor är trasiga. Men jag har bott här i hela mitt liv så jag kan vägen till soprummet som min egen handflata. Jag är snabbt uppe i lägenheten igen. När jag stänger dörren bakom mig ser jag till att låsa dörren. Mitt rum finns det inte speciellt mycket, En säng, en garderob med dubbeldörrar, ett skrivbord och en stol. Jag öppnar garderobsdörren och plockar fram den blå/vitrutiga pyjamasen. En militärgrön campingryggsäck från förra sommaren faller ner från den översta hyllan. Jag plockar upp den och lägger in den i garderoben igen.
Klockan börjar närma sig 3 och pappa har fortfarande inte kommit hem. Jag kollar på min mobil för att se om han har ringt. Men nej. Inget sms, inget missat samtal. Jag går in på kontakter och söker upp hans nummer. Signal efter signal hörs i mobilen. Inget svar. Han kommer nog snart. Tänker jag och går och lägger mig i sängen. Jag kan inte somna. Men tillslut måste jag ha slumrat till då jag vaknar av att dörren smälls igen.
”EMMA!!” Han är full. Han ramlar på orden. Stegen som närmar sig mitt rum är tunga.
Jag ligger med ryggen mot dörren och blundar. Hoppas att han inte ska höra mig. Men sen så står han bakom mig. Jag hör de tunga andetagen och känner stanken av alkohol som sprider sig i rummet. Hela min kropp är spänd och beredd inför slagen som jag vet kommer komma. Han sliter av mig täcket och drar upp mig i sittställning. Han håller i min krage och hans ansikte är bara några centimeter ifrån mitt.
”Varför svarade du inte när jag ropade!?” Jag försöker dra bak ansiktet. Bort från den
förfärliga andedräkten. Men jag sitter redan med huvudet tryckt mot väggen.
”Jag sov…” Jag stammar fram orden och tittar upp i taket.
”Jaha och det ska jag tro på? Va!?”
Det första slaget träffar mig över käken. Huvudet vrids åt vänster då han slagit från höger. Jag försöker se så likgiltig ut som jag kan, men det bränner över vänster käke. Fler slag i ansiktet. Jag blundar hårt och tänker på annat för att försöka att inte tänka på smärtan som sprids över ansiktet. Han slänger ner mig från sängen, ner på golvet. Han sparkar mig hårt i magen och ansiktet.
Jag springer upp från golvet så fort han tar en paus från slagen och sparkarna. Jag springer ut genom dörren och in i köket. Han fumlar efter mig. Jag springer och ställer mig på andra sidan det runda matbordet.
Han kommer in i köket och tittar sig runt i rummet. Det står en halvfull spritflaska på diskbänken precis vid dörren. Han plockar upp den i höger hand. Tar en slurk sen tittar han på mig och sen på flaskan.
Paniken stiger i kroppen. Han försöker gå runt bordet men jag går åt andra hållet. Vi springer fram och tillbaka några gånger. Men då ser jag min chans att springa förbi och ta mig ut ur köket. Jag är nära dörren men då känner jag smärtan i ryggen och hör när glassplittret når marken. Inne i mitt rum drar jag skrivbordet i vägen för dörren och lägger några böcker upp till handtaget så att det inte går att öppna.
Han står utanför och bankar på dörren. Jag sätter mig på sängen och låter tårarna får rulla nerför mitt ansikte.
Väskan! Jag plockar fram campingväskan ur garderoben och sliter ut alla möjliga kläder och slänger ner dem i väskan. Det är några meter ner till marken. Men trädet är bara några meter ifrån fönsterkarmen. Jag öppnar fönstret på vid gavel, tittar bak mot dörren sen slänger jag mig ut mot trädet med väskan över axeln.
Linas ögon är det första jag ser. Den safirblåa färgen lyser i ljuset från solen utanför fönstret som sipprar in genom persiennen.
”Hur mår du?” frågar hon.
Jag stäcker på mig för att känna om något är brutet men allt verkar helt.
”Jag lever.” viskar jag fram.
Det ömmar i hela ryggen när jag vänder mig och tittar upp i taket. Jag känner att jag har ett bandage lindat över skuldrorna och en bit ner på ryggen. Väskan ligger precis nedanför sängen tillsammans med min pyjamas som ser alladels genomblöt ut. Jag sätter mig upp och tittar ner på den stora t-shirten som jag har på mig. Egentligen är den pappas men jag fick den för några år sen för att ha som nattskjorta.
Det knackar på dörren och Klara, Linas mamma kikar in.
”God morgon flickor.” Hon kommer in och sätter sig vid sängkanten bredvid mig. Hennes ögon granskar mitt ansikte och hon skakar på huvudet.
”Emma… Det är en polis som sitter i köket och väntar på att få prata med dig. Hon skulle behöva veta din sida av historian då jag bara har kunnat berätta det jag vet.”
Jag nickar långsamt och ställer mig upp går bort till min väska och plockar fram ett par jeans och en tröja. Sen sätter jag upp håret i en hög hästsvans och går mot köket.
Allt kommer bli annorlunda nu. Det kommer bli bra.

Julstämmning 2 advent.

Idag tog vi fram våran julgran så var ju bara tvungen att fota en massa! Iår blev den vit och silvrig, vita/silvriga julpumlor, snöflingor,istappar, min brors skelett som han hängt ut varje år och min vita ängel. Den bler fatkiskt riktigt fin!

Dag 28 - Min profilbild på facebook.

Dag 27 - Barndomsminne.

Åååh, vad jag saknar den där spisen! hade typ massa konstigheter i den! Ni vet chokladkalendrar till jul? jag brukade ta ut plasen och klippa ut till små fyrkanter så jag sen kunde göra isbitar med julformer på! brukade förvara plastbitana i ugnen. Sen så hade jag typ allt annat man kan komma på där i.
Har för mig att den står nere i källaren! måste gå ner och se efter någon dag.

Chai latte och glass!

Har precis avslutat en hemmagjord Chai latte och ätit glass med hemmagjod lakritssås. Det var galet gott!

You are a light in the dark.

Kul med storm ute. höll ju på att blåsa iväg... tappade min mobil och vet inte hur långt luckan flög....
Var ute i cirkus 15 minuter och när jag kom hem så var jag dyblöt! ändå stod jag under tak.. Vi hade paraply, den det gick självklart sönder....
Nu ska jag dricka lite te. Mumma! skriver senare.
Har verkligen inga roliga bilder att visa just nu... Men imorgon kommer det nog lite roligare än webcam då det är andra adevent!

konfransieer.

Är hemma efter en trevlig dag med tokigheter.
Först for jag och Malin till hamnis för att spela våran teater. Sen stannade jag och Andréa kvar och var konfransieer(?) och presenterade pjäserna efter våran. det var trevligt.
Innan den sista pjäsen så var det typ ½timmes paus så då lekte vi med några små barn. det var roligt, men man blev typ slut efter en liten stund. Barn har ju så galet mycket energi!!
Ser galet stel ut, men så går det ibland haha.

You mustn't forget what love can see.

Kom hem för cirkus en kvart sen. Hade faktiskt riktigt trevligt ikväll (förutom några undantag).
Imorgon (idag) klockan 14.45 så har jag uppspel med min teatergrupp på hamnmagasinet. Kom gärna förbi om ni har lust att kolla på någon pjäs. Det är alla de andra grupperna då också under dagen så det blir nog niiice!
haha, är galet trött så nu ska jag nog suta skriva och gå och lägga mig.
Godnatt♥

You shoot me down but I won't fall.

Drar med frida till ehnnes kille nu och umgås och har det trevligt. skriver när jag kommer hem. någon gång inatt skulle jag gissa. 

Jag tänker inte va tyst!

Nu ska jag ta och dricka mitt te sen sova. Imorgon har jag sovmorgon som vanligt sen slutar jag vanlig tid (15.15) då ska jag och Fridapida på stan och köpa lite julklappar, det blir awesome!
Nu är mitt te klart. så jag skriver imorgon idag. Godnatt♥
Från arkivet.

Wonderland.

Nu kommer snart malin hit och vi drar iväg på teater. Men tänkte bara skriva snabbt och säga att idag fick vi se på dans/musik/musikproduktion 3ornas projet. Det var galet bra. Dom gjorde Wonderland. Men nu måste jag fara skriver när jag kommer hem♥

Dag 26 - Någon som jag vill träffa just nu

Jag älskar dig morfar♥

hihihihi, buuuusigt!

Hahaha nä men mina naglar blevj ätte dåliga iförrgår så målade om dom igår och då blev resultatet som ovan!

Dag 25 - Mitt favoritställe

Oj, det var svårt. Jag har inte riktigt något favorit ställe. Men jag brukar tycka det är väldigt härligt(ibland) att få fara ut i min stuga. Bara vara lite själv ett tag. Ta det lungt och umgås med mina föräldrar(efterom inte mina bröder längre följer med...)

RSS 2.0